четверг, 27 февраля 2020 г.

Մի քանի հետաքրքիր փաստ սուրճի մասին

Դեռ հին ժամանակներից մարդկանց հայնտի էր սուրճի զարմանալի հատկությունների մասին։
Հիմա այդ ըմպելիքը աշխարհում ամենահայտնիներից մեկն է․ միլիոնավոր մարդիկ չեն պատկերացնում իրենց առավոտը առանց մի բաժակ բուրավետ սուրճի։ Կան շատ մեթոդներ այս ըմպելիքը պատրաստելու համար, նաև շատ համեմունքներ, որոնք օգնում են բացահայտել նոր համեր։
Ահա մի քանի փաստ սուրճի մասին․
Սուրճ սիրողների արքաները համարվում են ֆինները։ Միջինում նրանցից յուրաքանչյուրը ընդունում է 12 կգ սուրճ տարվա մեջ։ Ընդհանրապես այս ըմպելիքը տարածված է հարավային երկրներում՝ Նորվեգիայում, Իսլանդիայում, Դանիայում և Շվեդիայում։
Կա հիմնականում 2 տեսակի սուրճ - արաբիկա և ռոբուստ։ Դրանք տարբերվում են՝ համով տեսքով և կոֆեինի պարունակությամբ։ Արաբիկան և Ռոբուստան ստանում են տարբեր տեսակի բուսյերից, որոնք պատքանում են նույն ընտանիքին։

Աղբյուրը՝ այստեղ։

Комментариев нет:

Отправить комментарий